Quantcast
Channel: Kaiyo Aino Blog
Viewing all 400 articles
Browse latest View live

Cumpărături din vacanță III: Deborah

$
0
0
Ro Only
De la Deborah nu îmi mai cumpărase de secole nimic, însă când am trecut pe lângă standul plin cu reduceri, mi-am amintit cât de mult mi-au plăcut rujurile mate și mai ales cât au fost de rezistente. Așa că am mai cumpărat încă două și încă unul din gama Il Rossetto, o gamă foarte cremoasă dar și rezistentă. Nuanța e 808 un fel de lila, mi-ar fi plăcut și 809 însă cum nu avea tester, am renunțat, pentru că nu știam la ce să mă aștept.
Pudra mi-a plăcut întotdeauna, iar fardul sidefat îl aveam deja, acum și-a schimbat ambalajul, însă e rezistent și cel  mai des îl folosesc ca bază de machiaj.













Please follow me :



Vote my Looks:

Rețeta de Weekend: Crochete de orez umplute

$
0
0
Acest fel de mâncare există atât în bucătăria siciliană cât și în cea asiatică. Cele mai multe șanse sunt să o cunoașteți sub numele de arancini.
Cu mica diferență că în bucătăria italiană, orezul respectiv este fiert în sos de roșii cu oregano și diverse condimente.
Eu o să vă prezint totuși, cea mai simplă metoda de a le face, presupunând chiar că, puteți folosi orezul gătit anterior, care a rămas nemâncat.
Dacă însă nu aveți orez deja gătit, e ușor să îl fierbeți, să îl condimentați după gust și eventual, puteți adăuga și puțin sos de roșii.


Ingrediente:


  1. orez deja pregătit sau pregătiți un orez;
  2. câteva bucățele de cașcaval și/sau șuncă;
  3. un ou 
  4. pesmet
  5. condimente
  6. ulei pentru prăjit
  7. pătrunjel tocat
  8. câteva linguri de făină.
Eu sincer am făcut această rețetă doar din orezul rămas. Chiar dacă orezul este gustos și a doua zi după ce l-ai făcut, cumva își pierde din farmec. 

Dacă vreți să le faceți cu orez proaspăt, trebuie să îl lăsați la răcit și merge la de bine și cel făcut pilaf, cât și din orezul care nu se lipește. Nu uitați să adaugați pătrunjel tocat mărunt sau alte condimente în orezul răcit.

Tot ce trebuie să faceți e să împărțiți cu lingura secțiuni de orez, pe care le transformați în biluțe ca pe chiftele, în mijlocul cărora introduceți bucățele mici de șuncă și cașcaval. Dacă totuși orezul nu se lipește, adăugați în compoziție puțină făină. 
Când biluțele de orez sunt gata, faceți o compoziție de ou cu făină (care poate fi condimentată), pregătiți și pesmetul și procedați ca la șnițele.

Dacă totuși biluțele se fărâmă, în loc să rămână rotunde și intacte, biluțele făcute pot fi coapte în cuptor.
Pentru o rețetă vegetariană, înlocuiți șunca cu salam vegetarian sau pur și simplu cu ciuperci prăjite.









Please follow me :



Vote my Looks:

Metode prin care ești manipulat să cumperi cât mai mult- explicate

$
0
0
Cred că tuturor ne e foarte familiară situația când intri într-un magazin doar pentru a cumpăra un singur obiect, dar ajungi acasă cu sacoșele pline.
Deși mă consider o persoană destul de conservatoare și nu obișnuiesc să cumpăr compulsiv și dezorganizat, de foarte multe ori mă regăsesc în postura de a cumpăra lucruri de care nu am nevoie sau care sunt mult prea scumpe. Acest lucru mi se întâmplă mai ales la magazinele mari și mai rar în magazinele mai mici. Defapt, chiar mi se pare ciudat că de multe ori mă ”zgârcesc” și refuz să cumpăr un lucru (care poate îmi e și util), doar pentru a-l cumpăra chiar mai scump cu altă ocazie dintr-un magazin mare.

Iată ce strategii ne fac să cumpărăm mai mult (decât e necesar):


1. Reclamele

E deja un lucru știut că rostul reclamelor e să manipuleze percepția consumatorului, însă dacă nu știați cum și de ce funcționează, atunci sigur ați uitat de experimentul lui Pavlov. Pe această idee, brandurile își asociază produsele cu diverse imagini pozitive. De exemplu- produsele de uz comun, cum ar fi cele de curățare, vor fi în general asociate cu imaginea unei familii fericite, aflate într-o încăpere luminoasă, care strălucește de curățenie, produsele dedicate femeilor (șampoane, creme, produse de make-up) vor fi reprezentate de o femeie atrăgătoare, înconjurată de cel puțin un bărbat foarte atrăgător. Astfel, în mintea consumatorului rămân aceste imagini tipărite, asociind produsul cu o viață sentimentală împlinită, cu o familie fericită sau cu diverse forme de distracție și fericire.
Experimentul lui Pavlov demonstrează că, chiar dacă ai senzația că acele imagini nu te-au influențat în nici un fel, e imposibil să nu fii ”condiționat” să le asociezi.

În plus, ”la pomul lăudat...”

Atunci când trebuie să alegi un detergent, de exemplu, aproape niciodată nu vei alege ceva no name. Faptul că ai văzut reclame (multe și dese) la un produs, va funcționa ca un fel de garanție a calității.
Știați că, într-un experiment, majoritatea au ales băutura Cola în defavoarea celei Pepsi, ca fiind mai gustoasă? În schimb, aceiași oameni, au ales Pepsi ca fiind mai gustoasă, atunci când băuturile au fost servite în pahare identice.

2. Promoțiile și testarea gratuită


În supermarket, pe stradă sau în magazine ești invitat să testezi diverse produse,  se ofertă mostre sau mini-size-uri și probabil te-ai obișnuit deja cu acest lucru. Ceea ce nu știai e faptul că această practică se bazează pe o tehnică de persuasiune foarte puternică.
Atunci când oferi ceva cuiva, cel mai probabil acea persoană se va simți datoare să te îți ofere ceva în schimb, chiar și dacă doar atenția lor.

De exemplu, o dată ce te-ai oprit să încerci un produs, vei fi mult mai dispus să stai și să asculți ceea ce angajatul îți spune despre acel produs sau promoție. Hai să ne gândim: cât de dispus ai fi fost să te oprești dacă în loc să îți ofere ceva, pur și simplu te-ar fi întrebat dacă ai câteva minute să te informeze despre acel produs?

Aceeași tehnică spune că, pentru a atrage atenția cuiva și pentru a-l forța să se oprească și să îți ofere timpul său, prima întrebare trebuie să fie formulată în așa fel încât să nu poți răspunde decât cu ”da”. Consumatorul, prin acel ”da”, își dă pentru prima oară acceptul, înlesnind astfel o atitudine pozitivă și deschisă din partea sa, fiind ulterior mult mai dispus să te asculte.
Astfel de întrebări recomandate sunt :
”Obișnuiți să consumați produse din ouă și lapte?”
”Vă plac fructele și legumele proaspete?”
”Preferați produsele care sunt sănătoase?”
”Doriți să economisiți mai mult la cumpărături?”
”Vă gândiți la sănătatea familiei când cumpărați produse noi?”

Evident, nu prea sunt șanse să răspunzi ”nu ” la aceste întrebări.

După ce ai spus primul ”da”, nu numai că probabil deja te-ai oprit și vei asculta tot ce are de spus vânzătorul, dar vei fi tentat să spui ”da” și produsului pe care îl vinde. Nu e o regulă fără excepții, însă funcționează înspăimântător de bine.

Ca bonus- în general, promoterii sunt persoane tinere, atrăgătoare, în general femei. Pentru că, până la urmă, atât femeile cât și bărbații sunt mai înclinați să se oprească pentru a discuta cu o femeie, dar și pentru că vei fi mai tentat să iei în considerare sfatul unei femei în materie de cumpărături. La alte categorii de produse, sunt însă preferați promoterii bărbați- însă regula rămâne- trebuie să fie destul de tineri și atrăgători.

Ceea ce nu știați, e faptul că diverse companii își  asociază produsele cu o anumită rasă sau aspect fizic. De exemplu, mărcile de cafea vor avea promoteri bruneți/ brunete, niciodată blonzi, în timp ce brandurile de lactate nordice vor prefera tinere blonde sau cu ten foarte deschis, eventual îmbrăcate în costum popular nordic.

O altă strategie este aceea de a-ți oferi un alt produs gratuit la cumpărarea unuia sau mai multe produse. Un pahar de colecție dacă vei cumpăra 2 sticle Pepsi sau Cola? La două produse cumpărate, al treilea e gratuit? Eu nu pot refuza niciodată :(
Această strategie e folosită fie pentru a te face să cumperi mai mult de un produs (mărind astfel volumul de produse vândute dintr-o anumită categorie), fie pentru a stimula vânzarea unor produse pe care în mod normal consumatorul le preferă din alte magazine sau surse.


3. Target: să petreci cât mai mult timp în magazin


S-a demonstrat că, cu cât petreci mai mult timp în magazin, cu atât vei fi mai tentat să cumperi mai mult. Astfel, timpul petrecut în magazin trebuie să fie cât mai plăcut: muzică, mirosuri plăcute, promoțiile sunt așezate creativ și multe magazine au și un colț unde copiii pot să deseneze sau să se joace, permițându-ți să te plimbi în liniște.

Produsele considerate esențiale, cum ar fi laptele, pâinea și ouăle sunt așezate în colțuri diferite ale magazinului, forțându-te sa te plimbi astfel prin tot magazinul, pentru a ajunge la ele. Pe drum, singur vei mai pune ceva în coș.

Așezarea pe raft nu e întâmplătoare. Produsele care sunt așezate la nivelul ochilor tai, sunt cele pe care cel mai probabil le vei cumpăra. Dulciurile sunt în schimb așezate în funcție de nivelul ochilor copiilor.

Și să nu uităm că la casele de marcat, mai există câteva produse, de obicei dulciuri și prezervative. Asocierea acestor două categorii nu mi-o pot explica decât pentru ca în timp ce copilul cere insistent să îi mai cumperi niște prostii pline de zahăr, tu să meditezi serios la faptul că nu e cel mai bun moment să îi mai faci câțiva frățiori.
Lăsând gluma la o parte, produsele de la casele de marcat, sunt făcute să facă timpul de așteptare mai puțin lung, lăsându-ți senzația că te afli încă printre rafturi, dar și pentru a-ți oferi posibilitatea să cumperi produse pe care posibil ai uitat să le cumperi în magazin, de exemplu, pliculețele de cafea și ness, baterii, superglue, brichete și cred că am văzut odată chiar și becuri.

În plus pe ultimă sută de metri, realizezi brusc că o dată ce ai ieșit din magazin, foarte puțin va mai fi probabil să te întorci, în caz că ai uitat ceva. Ceea ce te face suficient de anxios pentru a mai cumpără- fie că îți trebuie, fie că nu.
Tot aici sunt și frigiderele cu sucuri sau băuturi alcoolice, pentru că, dacă ai petrecut ceva vreme în magazin, probabil deja îți e și foame și sete, și chiar dacă ai deja în coșul de cumpărături băuturi, vei mai cumpăra și o sticlă mică, doar pentru că e rece.
O să vă surprindă să aflați că o mare parte din profitul magazinelor mari vine tocmai din această secțiune de produse, aflate la casele de marcat. Șocant, nu?


4. Produsele scumpe versus cele ieftine

Cred că ați observat în magazinele mari, că există standuri dedicate unui singur fel de produs. Să luam exemplu uleiul. Cam toate magazinele au un stand imens doar cu ulei- în majoritate de floarea-soarelui. Pe tot standul sunt în jur de 10-15 firme de uleiuri, deci de unde nevoia de a dedica un culoar întreg doar pentru 10 firme?



Răspunsul e simplu: produsele ” promovate” (adică pentru care brandul plătește mai mult pentru a fi expuse), vor ocupa cam 1 metru pătrat. Adică același brand, va fi de sus până jos, stânga- dreapta cât vezi cu ochii, în timp ce alt brand va fi reprezentat de doar câteva sticle pe maxim 2-3 etaje ale raftului.  Și aici e la mijloc o mică psihologie: văzând stocul mare al magazinului dintr-un anume brand, acest lucru îi dă un vot de încredere. Ce alt motiv ar putea fi pentru care supermarketul ar fi ales să cumpere acel produs în cantitate atât de mare?

În realitate, ceea ce vedem expus, nu reflectă stocul real al magazinului. E doar marketing și atât.


Pe orice stand obișnuit, produsele sunt așezate după o schemă clară:


De sus în jos:

  1. Produsele sănătoase/ bio
  2. Produsele scumpe
  3. Produsele ieftine
  4. Produsele în cantități mari
Mai sus am spus deja că produsele spre care se va îndrepta atenția consumatorului, sunt cele aflate la nivelul ochilor. Însă, știați că, unele supermaketuri obișnuiesc să pună alături de un brand promovat, un alt brand excesiv de scump (de obicei din import) și unul foarte ieftin (considerat no-name)?
Acest lucru se întâmplă pentru că, suntem totuși înclinați să cumpăram produsul cu un preț de mijloc, în plus, în timp ce produsul scump - din import ni se pare desigur, excesiv de scump, iar cel ieftin nu ne inspiră încredere, cel de mijloc, prin contrast, pare să fie la un preț rezonabil, dar și la o calitate ridicată.

Data viitoare când faceți cumpărături, aruncați un ochi la standul de zahăr sau de sare, de exemplu. Ignorați zahărul brun, pudră și alte variante și priviți prețurile la zahărul simplu. Veți vedea clar o marcă foarte ieftină, cu un ambalaj modest, zahar foarte scump, posibil ceva de import și apoi brandurile care sunt aproximativ la același preț. Pe care îl alegeți?
La fel, eu am observat spaghete banale (nu din vreo faină specială sau ceva fancy), pornind de la 3 lei până la cele de 20 de lei. Mereu m-am întrebat de ce ai plăti aproape de 10 ori mai mult pentru un produs identic, dar acum prețul se explică: e făcut doar pentru a crea un termen de comparație.


5. Întâi Pampers și apoi cosmetice


Ați observat vreodată ordinea așezării standurilor? 
De obicei, cum intri în magazin, vor fi produsele proaspete, cum ar fi legume și fructe. Mirosul citricelor de exemplu, e foarte plăcut și desigur, relaxant. Cum ar fi fost dacă la intrare ar fi fost raionul cu pește? 

Produsele pentru copii sunt întotdeauna înaintea celor dedicate femeilor. Mamele, vor fi foarte puțin tentate să își cumpere produse strict dedicate femeilor, înaintea celor pentru copii, acest obicei derivă desigur, din instinctul de a-ți pune copilul pe primul loc (chiar și când vine vorba de lista pentru cumpărături). Însă după ce ai cumpărat cele necesare copilului (și probabil cumva în subconștient deja te simți mamă eroină), ți se pare normal să te recompensezi puțin. Sau așa consideră psihologii.

6. Care e faza cu reducerile?


Chiar dacă un produs iți oferă o reducere infimă, faptul că poți economisi 10 bani, te face să te simți responsabil ca și cumpărător și vei fi clar mult mai tentat să cumperi acel produs. Acest lucru se întâmplă și pentru a te atrage să cumperi/ testezi un produs nou, dar și pentru a promova o gama nouă sau un produs mai puțin popular.
Ai observat vreodată că, de exemplu la cornuri, aromele populare cum ar fi cele de ciocolată, cocos și vanilie sunt mai scumpe, în timp ce variantele cu fructe au tendința de a fi mai ieftine? Diferența de preț e mică, însă te poate influența în două moduri: în primul rând te convinge că varianta cu ciocolată TREBUIE să fie mai gustoasă (pentru că e mai scumpă, nu?), dar te poate face și să optezi pentru varianta cu fructe, pentru că te simți bine să economisești, nu?

7. Mirosurile și muzica


Demonstrat științific, mirosurile îți pot influența comportamentul la cumpărături. Mirosul de citrice se pare că e cel mai popular, făcând consumatorul să cumpere mai mult, la fel și aromele de patiserie proaspete.
Muzică e adaptată în funcție de consumatorul țintă- magazinele pentru tineret vor opta pentru muzică alertă, antrenantă, în timp ce alte magazine vor prefera muzica relaxantă.


8. Ordine, dezordine și culori


Știați că anumite produse sunt așezate în mod dezordonat în mod special?
Ați observat că raioanele de reduceri, în orice magazin arată destul de răvășit, pentru că oamenii au dat iama și au lăsat dezastru în urmă? Ei bine, după această idee, anumite produse sunt pur și simplu ”aruncate” la grămadă, lăsând astfel impresia că produsele respective sunt foarte- foarte ieftine, deci, de ne-ratat. Această strategie o vedem cel mai des în magazinele de îmbrăcăminte sau cosmetice, unde produsele la reducere sunt de multe ori puse în coșuri, pe mese, sau în orice alt mod care pare dezordonat, și nu pe umerașe ca toate celelalte. Ideea este că, ca să poți vedea ce e acolo, evident, va trebui să pui mâna pe câteva, să dai la o parte altele. Psihologic însă, o dată ce ai pus mâna pe un produs, șansele să îl cumperi crește.

Și culorile sunt folosite pentru a manipula. Roșul este asociat cu ideea de reducere, astfel că, anumite raioane vor fi colorate în mod intenționat sau ornate cu roșu. Iar albastru ne duce cu gândul la echilibru, deci prețuri echilibrate și bune.


9. De ce cumpărăm mai mult și mai des?


Majoritatea produselor nu sunt făcute să dureze prea mult. Sunt poate rezonabil de ieftine, dar nu vor dura.
Începând de la electrice și electrocasnice care au doar 2 ani garanție (și multe chiar au o viață de doar 2 ani), la hainele care sunt făcute și ele, fie să nu reziste la prea multe spălări, fie să fie abandonate pentru că s-au demodat și până chiar și la produsele alimentare care sunt mereu în ambalaje de unică folosință, observam că, tot timpul trebuie să cumpărăm.


Eu am avut un set pentru condimente absolut superb (și scump de altfel). Însă ceea ce nu am observat când l-am cumpărat, este faptul că ambalajele erau metalice- dintr-un metal care a ruginit după o lună. Așa că inevitabil m-am întrebat, de ce s-ar face produse care sunt destinate pentru a fi ținute în mediul umed din bucătărie, din materiale care nu rezistă la umiditate?
La fel, mașina de spălat, care va fi de obicei ținută în baie sau bucătărie, nu e protejată în nici un fel împotriva umidității. Obiecte destinate pentru a fi păstrate în camere și locuri intens circulate, vor fi foarte casante și lista poate continua.

Da, este adevărat, majoritatea produselor nu sunt făcute pentru a putea fi refolosite sau păstrate o viață.

10. E bine sau rău să cumpărăm mai mult ?

Poate fi mai bine să cumperi în cantități mai mari produsele de uz general, care au termen de valabilitate mare. De exemplu, poți într-adevăr economisi puțin dacă alegi produse de curățare sau alimente rezistente (conserve, legume uscate) în cantități mari, în defavoarea ambalajelor cu gramaj mic.

Însă totul ține de consumul specific al fiecăruia. Nu are rost, să cumperi o pungă de un kilogram de cereale, doar pentru a economisi, dacă obișnuiești să le consumi doar din an în Paște. Legumele, laptele, fructele și produsele de patiserie, probabil doar se vor strică degeaba cumpărate sub impulsul ideii ca mai mult înseamnă mai ieftin.

Iată câteva reguli simple pentru a nu mai cumpăra lucruri de care nu ai nevoie:




  1. Nu pleca la cumpărături fără să mănânci înainte! Acesta e un sfat foarte bun, pentru că am observat pe pielea mea că într-adevăr vei fi tentat să cumperi tot magazinul când ți-e foame. E mult mai bine să fii cumpătat când vine vorba de produse alimentare pentru că toți suntem mereu la dieta și un frigider arhi-plin e foarte tentant, în plus, de multe ori nici măcar nu vei reuși  să consumi alimentele în timp util deci le vei arunca. Un alt truc care cică funcționează, este să mesteci o bomboană mentolată- acest lucru ar trebui să îți alunge foamea și să facă dulciurile și produsele de patiserie mai puțin atrăgătoare. 
  2. În principiu, lista de cumpărături ajută, dar de multe ori ajungi să cumperi lucruri doar pentru că nu știi sigur dacă își trebuie sau mai ai. Cel mai simplu e sa faci câteva poze frigiderului și/ sau rafturilor cu produse alimentare. Dacă ai îndoieli, pur și simplu verifici pozele.
  3. Propune-ți ca o dată pe săptămână să încerci câte un produs no-name. De multe ori, produsele fără pretenții sunt la fel de bune ca și cele scumpe, iar prețul lor scăzut reflecta doar lipsa unui ambalaj atrăgător sau a cheltuielilor de publicitate.
  4. Cumpără atunci când ai nevoie. Evită să îți faci stocuri de produse de parcă vine sfârșitul lumii! Nu ai nevoie de un dulap plin de condimente, mai ales pentru că pe unele nu le vei folosi niciodată. Nu cumpăra pe motivul că poate o să îți trebuiască într-o zi! S-ar putea în acea zi să descoperi că au expirat liniștite la tine în cămara. Evită să cumperi și haine pe care le vei purta la anu`! Știm cu toții hainele la reduceri indecente de la final de sezon, însă de multe ori, până le poți purta, fie uiți de ele, fie se demodează, fie - Doamne-ferește!- te vei îngrășa și nu te mai încap.
  5. Amână pe cât posibil cumpărăturile scumpe! Ok, majoritatea produselor din supermarket nu îți vor face o gaură în buget, ci doar în suflet, când ajungi acasă și observi câte lucruri inutile ai cumpărat. Din nou. Însă alte produse, cumpărate din impuls, nu vor fi deloc ieftine. Fie că vorbim de electrocasnice mari, cosmetice sau haine, de multe ori nu te poți abține, mai ales dacă te mai tentează și cu vreo reducere. O soluție optimă este să îți promiți de fiecare dată când îți cad ochii pe un astfel de produs, pur și simplu să cauți pe google- chiar dacă te afli în magazin, chiar dacă l-ai pus deja în coș. În felul acesta, nu numai că te informezi despre calitatea acelui produs- factor ca te poate ajută să te răzgândești, fie poți găsi o ofertă mai bună. De ce să descoperi doar acasă că îl puteai cumpăra mult mai ieftin, sau că, defapt nu e deloc ceea ce îți trebuie ție? Pare complicat? Imaginează-ți că tocmai ai văzut o pereche de botine superbe roz bombon, dar la un preț nu tocmai modest, deși sunt și la reducere. Dacă vei cauta pe google botine  roz bombon, e posibil să găsești sute de modele, poate chiar mai drăguțe și chiar mai ieftine. Nu e mai bine să fii sigură?
  6. Ultimul sfat s-ar putea să nu îți placă! Dar dacă chiar vrei să economisești, cel mai bun sfat e să pleci la cumpărături singură. Studiile arată că, cu cât alaiul care te însoțește la cumpărături e mai mare, cu atât vei fi mai tentată să cumperi mai mult. Deci dacă obișnuiești să faci din shopping o ocazie de a petrece mai mult timp împreună cu familia, ar trebui să renunți la acest obicei.
Voi ce strategii aveți pentru a vă feri de shoppingul compulsiv? 
Considerați că aceste strategii de manipulare vă afectează sau nu?






Please follow me :



Vote my Looks:

Tesori d`Oriente: Marrakech Patchouli și Ghimbir

$
0
0
Dacă ar fi să aleg gama mea preferată Tesori d`Oriente, din ce am încercat până acum, câștigătoare are ieși cea cu Patchouli și Ghimbir.
Chiar dacă nu ești mare fan al aromelor orientale, această gamă te poate cuceri instant pentru că miroase dulce și picant în același timp.
Potrivit de dulce și foarte rezistent, e într-adevăr un parfum care evoca misterele celor 1001 de nopți.
Parfumul mi se pare mult mai potrivit pentru seara, probabil serile de vară și mai puțin recomandat pentru purtatul zi de zi.

Dintre cele două, favoritul este gelul de duș, fiind și cel mai persistent dintre toate pe care le-am încercat.
Parfumul are 100 ml, ambalaj de plastic, dar solid, potrivit pentru purtatul în poșetă. Gelul de duș însă, miroase la fel de intens ca și parfumul, poate chiar mai intens, și m-a fascinat total prin faptul ca o singură picătură îți transformă baia în spa exotic.
Gelul de duș are 500 de ml, de aceea nu mi s-a părut deloc util capacul clasic, care se desface prin deșurubare, așa ca eu l-am schimbat cu o pompiță, care face folosirea lui mai ușoară.
Aromele lor sunt calde, persistente, exotice. Iar gelul de duș, așa cum am spus, trebuie neapărat încercat.
Le găsiți aici.





Please follow me :



Vote my Looks:

Review: Ser Autobronzant Vita Liberata

$
0
0
Eu folosesc destul de des loțiunile și cremele autobronzante, pentru a prelungi durata de viață a bronzului sau pentru a uniformiza bronzul.
Pielea de pe corp este foarte puțin sensibilă și rar am avut experiențe neplăcute la expunerea îndelungată la soare, în schimb, tenul îmi e foarte sensibil, evit pe cât posibil contactul cu soarele, atât vara cât și toamna.

Și chiar dacă aș vrea cumva să mă bronzez și pe față, risc să mi se accentueze pistruii și mai ales să mă bronzez ne-uniform.

De aceea, pentru ten, aleg mereu serurile autobronzante, sunt variante mai sigură și mai plăcută.


Descoperire recentă, serul Vita Liberata mi se pare cel mai interesant de până acum, pentru că poți controla mult mai bine rezultatul.

Cum se folosește

Ai două posibilități; fie amesteci câteva picături cu crema de față, pentru un rezultatul mediu și treptate, fie aplici direct pe față pentru un rezultat care se vede în 2-3 ore.
Foarte important însă, este să te exfoliezi înainte de fiecare utilizare, pentru a avea un rezultat uniform.

Cum arată

Primul lucru care mi-a plăcut este ambalajul sofisticat, iar capacul, o data deșurubat, devin un dozator perfect pentru pipetă.
Are o consistență undeva între gel și lichid, ceea ce îl face ușor de amestecat în crema de zi, dar și pentru a fi aplicat direct pe piele, fără să se verse cumva.

Este incolor și are un parfum ușor perceptibil, dar plăcut.
Are 15 ml, dar durează destul de mult, pentru că îl poți doza perfect, fără să irosești conținutul.

Ce mi-a plăcut

Aplicat direct pe ten, are un efect rapid, astfel că, ai senzația că efectiv vezi cum acționează. Rezultatele încep să se vadă cam după 30 minute- o oră.

Efectul, durează câteva zile, dacă nu aplicăm din nou. Aplicat zilnic, rezultatul devine din ce în ce mai pronunțat și mai durabil.

Serul are efecte anti-age, iar eu am observat și un efect ușor de lifting facial.

Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială a produsului : http://www.vitaliberata.co.uk/shop/self-tan/self-tanning-anti-age-serum, dar o puteți găsi și în Sephora la 134 lei, dar și pe Aoro.














Please follow me :



Vote my Looks:

Dresslily Halloween Giveaway $100 coupon

$
0
0

English only
hallow




For a chance to win $100 coupon on Dresslily, just share this post on you social media (2 social media shares). Easy entry!


Steps to follow:


  1. Share this blog post on 2 of you social media sites (facebook, twitter, lookbook, tumblr, google+, or any other);
  2. Send these 2 shares to this email adress: blog@dresslily.com

The winners will be selected by Dresslily Team via random, from 19th to 23rd Octomber.
Giveaway ends on Octomber 18th, so be sure to send the email until then!
This giveaway is open interationaly.
No need to comment of this post, just share it!

Good look!





Please follow me :



Vote my Looks:

Review: Cosmetic Plant Gama Lift UP

$
0
0
RO only

Cosmetic Plant a lansat gama Lift Up, cu efect antrid și de lifting, cu ambalaje noi, elegante.

Noua gama cuprinde crema de zi, crema de noapte, lapte demachiant pentru ochi, ser pentru lifting și un gel lift instant.

Cremele de de zi și de noapte au un parfum de magnolie, sunt fluide și se absorb ușor în piele. Sunt hidratante, fără a fi grase, fiind perfectă pentru tenul normal/ uscat, dar în opinia mea, cremele se vor comporta bine și pe tenul mixt
spre gras.

Ambalajele celor două creme mi se par geniale, simple de utilizat. Chiar mă întrebam de ce cremele vin în borcănașe, având în vedere faptul că, în primul rând -cred că nimeni nu folosește o spatulă ca să ia crema din recipient- deci există un mare risc să ajungă în crema ta de zi destui germeni, pe care ulterior îi vei aplica pe față, iar în al doilea rând chiar e enervant faptul că mereu își va ajunge cremă sub unghii, când te chinui să o scoți din recipient.
Din punctul acesta de vedere, ambalajele de la Cosmetic Plant primesc o mare bila albă din partea mea.
Părerile sunt împărțite, dar mie îmi place parfumul (subtil, desigur) la o cremă de față. Sigur, există o discuție legată de faptul că unele persoane pot fi ușor alergice la parfum, însă eu nu mă confrunt cu această problemă, iar o cremă ușor parfumată face răsfățul complet.

Cremele Lift UP au un parfum dulce, însă e suficient de subtil, încât chiar și mie, care nu sunt fan al aromelor dulci, mi-a plăcut.
Crema de zi e ceva mai fluidă decât cea de noapte, în plus are și un ușor efect iluminator, dar și factor de protecție solară.
Ambele au 50 ml.
Conțin acid hialuronic și dar și un ingredient extras din alge marine, cu efect de lifting.
Fiecare costă 23.20 lei.


Laptele demachiant nu are parfum, este foarte fluid, nu irită deloc ochii și demachiază foarte ușor. Are 150 ml și costă 14.20 lei.

Serul este recomandat tenului normal/uscat. iar gelul tenului normal/mixt.
Diferența dintre texturi nu este așa de mare, cel puțin nu o dată aplicate. Aș putea spune că serul e puțin mai hidratant, față de gel.

Acestea sunt și produsele mele preferate din întreaga gama, au cele mai drăguțe ambalaje și, testându-le pe ambele, eu având ten mixt, nu mă pot decide care mi se potrivește mai bine.
Nu au parfum și se aplică înainte de crema de zi.
Gelul conține particule de vitamina E (bulinele verzi) care se dizolvă în contact cu pielea. Serul are 15 ml, iar gelul 30 ml.
Sfatul meu e să nu aplicați o cantitate excesivă, indiferent pe care din cele două le alegeți, pentru că, aplicate în exces, rămân lipicioase pe ten. Din experiență, am observat că majoritatea serurilor de lifting au o textură ușor lipicioasă, însă acestea, aplicate în cantitate perfect dozată, nu vor fi.


Și acestea au un preț modic, de 22,50 și respectiv 24,70 lei.

În concluzie, noua gama mi-a plăcut instant: de la aspect, până la textură și desigur, prețurile mi se par incredibile, pentru aspectul luxos al produselor.

Rezultatele ar trebui să se vadă la 4-8 săptămâni de utilizare, cel puțin cele legate de diminuarea ridurilor, însă pielea devine mai suplă, mai luminoasă și la modul evident mai sănătoasă de la primele utilizări. Crema de noapte face minuni de la prima utilizare.

Eu o să folosesc exclusiv această gama timp de o lună de zile și o să revin cu impresiile finale.
Mai multe detalii pe http://www.cosmeticplant.ro/










Please follow me :



Vote my Looks:

Idei simple și ieftine de costume de Halloween

$
0
0
Dacă nu ați reușit să găsiți costumul perfect pentru Halloween, iată câteva idei simple și ieftine, pentru a ”inventa” un costum de efect.

1. Bal Mascat


Cea mai simplă idee pentru femei este de a te costuma ca pentru un bal mascat. Pentru asta, ai nevoie de cea mai elegantă rochie din dulap, o mască de dantelă și o coafură decadentă.
Ideea e destul de simplă, pentru că nu implică noi cumpărături. Și dacă urmărești The Vampire Diaries, te poți inspira din oricare din ținutele Elenei de la baluri.






2.  Daenerys Targaryen


Dacă ești fan Game of Thrones, Daenerys Targaryen este destul de ușor de copiat





3. Cruella


Destul de simplu este să te transformi în Cruella de Vil, cu o perucă în două culori, o rochie elegantă și desigur, cea mai mare haină de blană.


4. Baby one more time


O ținută de școlăriță poate fi ușor adaptată în memorabila ținută a lui Britney Spears din videoclipul Baby one more time:

5. Pretty Little Liars


Această idee funcționează doar dacă convingi 3 prietene să vă îmbrăcați la fel:



6.  Bandiții



7. Clark Kent

Avem și câteva idei pentru bărbați:

8. Men in Black


9. Guy Fawkes


10. Peter Pan

Cea mai simplă dintre toate:





Please follow me :



Vote my Looks:

Review: Șampon cu Cocos și Keratină Bottega Verde

$
0
0
Ro Only

Nu știu dacă e doar impresia mea, dar cosmeticele italienești par a avea două lucruri în comun: miros foarte bine și în general au un aport mare de ingrediente naturale.

Șamponul cu Cocos și Keratina de la Bottega Verde mi s-a părut destul de special și mi-a plăcut de la prima utilizare.

Cantitate: 200 ml.
Recomandare: efect netezire- pentru păr cu tendința de încrețire.


Proprietăți:

Cel mai interesant e parfumul superb, un amestec de cocos și note florale. Are o consistență densă, spumează foarte bine, dar e în același timp și foarte cremos, lăsându-ți senzația de produs 2 în 1- șampon și tratament. 
Evident, nu vă așteptați să vă facă parul drept, însă îl disciplineză destul de bine, nu se mai electrizează, iar dacă aveți probleme, ajută mult la descurarea lui. Eu nu am simțit nevoia de a aplica și balsam sau mască, pentru că era foarte hidratat și se simțea asta.

Însă efectul care mie mi-a plăcut este faptul că îți face firul părul mult mai gros. Pare ciudat, dar per total părul se simte mai greu, chiar și dacă îl ai destul de scurt. Mie mi-a plăcut mult acest efect, pentru că firul părului meu e foarte subțire, motiv pentru care e și greu de coafat. Și desigur mult mai fragil.

Deci rezultatul final e că firul de păr devine mai sănătos și mai ușor de coafat- efect mai mult ca sigur al keratinei. 

Acum e la reducere și costă doar 19 lei, și probabil ar merge foarte bine cu laptele spray din aceeași gama. 
Bottega Verde va face și vouă, dragi cititori, un cadou: aveți 10% reducere la orice comanda dacă folosiți codul KAI înainte sa finalizați comanda. Grăbiți-vă, pentru ca doar primii 20 dintre voi vor putea beneficia de el! Link-ul magazinului online e aici: www.bottegaverde.ro

Iar la fiecare comandă care depășește 100 lei, puteți alege un produs cadou. Eu am primit săpunul de struguri roșii în valoare de 13 lei, care miroase superb.








Please follow me :



Vote my Looks:

7 Creme de Mâini pentru Sezonul Rece

$
0
0
Ro only
Sezonul rece aduce cu sine nevoia obsesivă de cremă de mâini.
Dacă sunteți ca mine, aveți trei mari pretenții de la o cremă de mâini: să ”super-hidrateze”, să nu lase mâinile uleioase și să aibă loc în geantă- deci exclus ambalajele  xxl.

Sunt foarte multe creme pe piață care sunt foarte bune, însă eu mă voi limita în a le descrie pe cele pe care le folosesc acum.

Unele sunt foarte ieftine, cum ar fi cea de la Balea, altele sunt muuuult mai scumpe și o să vă spun dacă se merită sau nu.


Gloves in a Bottle

Gloves in a Bottle, nu doar că hidratează dar poate rezolva multe probleme, inclusiv iritațiile chimice. O recomand și pentru că are o textură extrem de interesantă, ai senzația că se transformă în pudră, în contact cu pielea, nu e grasă și face minuni în cazul pielii cu probleme. E dintre cele care costă mai mult decât o cremă fără pretenții, dar merită. 
Oferta curentă e 2 loțiuni de 240 ml la 108, 28 lei


Ivatherm

Crema de mâini de la Ivatherm, nu doar că hidratează bine, are ambalajul de 50 ml, dar și miroase superb. Are o textură fluidă și se absoarbe foarte repede și bine.
Costă 30 de lei.


Balea

Aceasta e varianta travel size, cea mare are 100 ml, iar aceasta 30 ml. A costat în jur de 3-4 lei, miroase foarte frumos, e fluidă, însă pentru hidratare, trebuie reaplicată destul de des.

Per total, e bunișoară, mai ales că ambalajul micuț o face indispensabilă. Serios, o poți păstra și în portofel.

Caudalie

Cremă de mâini și unghii, una din preferatele mele, pentru că în primul rând miroase foarte- foarte bine- un amestec de aromă citrică- ca de lime, amestecat cu kiwi sau ceva floral dar și fructat în același timp. Hidrateaza bine, se absoarbe rapid în piele. Dragoste la prima utilizare.
Are 50 ml.
Costă în jur de 50 de lei, o găsiți de exemplu pe Aoro.


Perlier

Cremele Perlier sunt foarte bune. Posibil printre cele mai bune de pe piață. Genul care tratează probleme ale pielii, dispar instant iritațiile, roșeața sau aspectul de piele îmbătrânită. Clar în topul favoritelor mele, însă în mod suprinzător, toate trei miros destul de asemănător, deși sunt din game diferite, și oricum, miros destul de banal, a cremă doar ușor parfumată.
De la Perlier aveam așteptări mai mari la arome, mai ales că gelurile de duș și săpunurile miros incredibil. Oricum, rămân niște creme extrem de bune.  În trecut am avut-o și pe cea de miere, care a fost cam la fel ca acestea. Avantaj- trebuie să aplicați o cantitate extrem de mică, pentru că hidratează intens, cu adevarat intens și efectul e de durată.
Cantitate 75 ml.
Preț: destul de ieftine pe eMag, în jur de 20 lei, însă au puține sortimente.



Care sunt preferatele voastre? Ce ați recomanda?




Please follow me :



Vote my Looks:

5 Seriale din Genul Mister care dau Dependență din 2016

$
0
0
Categoria de seriale care îmi place cel mai puțin este clar Dramă- cu câteva excepții, dacă e dramă psihologică sau film polițist, probabil că îi dau o șansă. Dar în general, nu îmi plac filmele care mă întristează.
La polul opus, cel mai mult mă entuziasmează filmele din genul Mister, fie că au un tipic polițist sau nu, pentru că îmi place la nebunie să încerc să descopăr misterul înainte (înaintea personajelor din film).
În ultima vreme am găsit câteva seriale care m-au făcut să ma uit episod după episod și să îmi pierd nopțile.

Ultimul dintre ele este American Gothic.


American Gothic 2016

Familiile bogate au întotdeauna câteva secrete murdare, însă această familie descoperă că unul dintre ei este un renumit criminal în serie. Filmul urmărește fiecare personaj și ne face să ne întrebăm dacă ar putea fi criminalul. Dacă acțiunea în sine e posibil să vi se pară puțin plictisitoare și dacă ați reușit să vă dați seama cine este criminalul, ei bine, finalul vine desigur cu o răsturnare de situație la care nimeni nu se aștepta.
Nota mea: 9/10


Stranger Things


Despre Stranger Things am scris deja aici, însă merită inclus în top.


Dead of Summer


Dead of Summer are clar și influențe horror. Dacă l-am judeca strict după acest aspect, aș putea afirma că e unul dintre cele mai proaste filme horror. Însă privit mai de aproape, felul în care este prezentat fiecare personaj, inclusiv întrepătrunderea scenelor din prezent cu cele din trecutul fiecărui tânar e foarte interesantă. Iar până la final n-o să aveți nici cea mai vagă idee cine e criminalul. Din nou, mi-a plăcut foarte mult faptul ca acțiunea e plasată în 1980, iar îmbrăcămintea, locurile sunt foarte bine prezentate în acest context. Toată acțiunea are loc într-o tabără pentru  copii- pentru că am fost în tabere școlare, și e ceva mereu înspăimântător atunci când pentru primele dăți pleci de acasă pentru primele dăți fără părinți, pot spune că a avut un ecou mai puternic acest serial, pentru mine
Nota mea: 7/9


Scream: The TV Series


Scream a început în 2015, dar parcă sezonul 2 a fost chiar mai surprinzător decât primul
Dacă ați văzut deja primul sezon, faptul că reușești să supraviețuiești unui criminal în serie, nu înseamnă neapărat că grijile tale s-au terminat. De asta se vor convinge și grupul de liceeni, atunci când devine evident că a existat un complice al crimelor inițiale. Toată lumea are secrete, iar felul în care criminalul adoră să interacționeze cu victimele sale îmi amintește de Pretty Little Liars.

Cel mai interesant mi se pare felul realist în care Audrey și Noah analizează criminalul folosindu-se de toate clișeele  filmele horror. Tot ei se vor transforma inevitabil în detectivii care vor fi atât de aproape să dezlege misterul.

Dintre toate, acesta mi-a plăcut cel mai mult, așa că nota mea este 10/10



The Living and the Dead

Deși aparține mai mult genului horror și drama, eu am rămas destul de impresionată de suspansul cu care te atrage de la episod la episod.
Povestea filmului se centrează pe viața unui cuplu tânăr care moștenesc o fermă pe care se decid să o administreze. Însă la puțin timp, încep să apară diverse fenomene inexplicabile. Acest serial mi-a plăcut pentru că mi se pare extrem de asemănător cu The Shining. Să-mi spuneți dacă vedeți similitudinile. Sfârșitul e puțin cam previzibil, însă până atunci e suspans și iar suspans.
Nota mea: 6/10, dar merită totuși văzut



Mențiuni:
Slasher nu mi s-a părut chiar așa de bun, dar nici foarte rău, deși e cotat foarte bine, iar The Killing, pe care încă nu l-am terminat nu m-a încântat chiar așa de tare pe cât mă așteptam, dar recunosc că aveam așteptări foarte mari. Cred ca The Killing mi-a plăcut mai puțin  și din cauza actriței principale, care pur și simplu îmi e antipatică și nu pot trece peste faptul că tot sezenul 1 a mestecat ceva aproape în fiecare scenă. Așa că nu le-am inclus în acest top. 

Nici pe How to get away with Murder nu l-am inclus în top, dar asta pentru că doresc să îi dedic un articol separat. Și da, faima lui nu e exagerată- e bun!


Please follow me :



Vote my Looks:

Arome delicioase Nani Suarez

$
0
0
Ro Only
În ciuda numelui- Suarez -sunt produse de îngrijire italienești, o firmă axată mai mult pe cosmetice de îngrijire a părului și îngrijirea corpului.
Apele parfumate sunt lansate anul trecut și costă extrem de puțin. Eu le-am cumpărat pe vară, din Italia, dintr-un magazin universal, la doar 2 euro fiecare.

Defapt în Italia le veți găsi cam peste tot, le-am văzut chiar și în magazinele chinezești. Din păcate, noi le putem cumpăra doar de pe ebay.

Trebuia neapărat să scriu despre ele, pentru că sunt pur și simplu superbe. Aceste ape parfumate au numele Nani.


Apropo, își mai amintește cineva că odată erau niște parfumuri la Oriflame cu arome fructate, dintre care unul mirosea intens a pere? Eu nu l-am avut niciodată, pentru că nu știam nici un reprezentant Oriflame pe atunci și între timp au dispărut din catalog. Am rămas total obsedată de acel parfum și nu am cuvinte să pot descrie cât de mult mi-l doresc.
Mi-am amintit de acel parfum de pere, pentru exact așa e Nani de Mure. Pur și simplu ți se face poftă. Bonus e extrem de intens și rezistă cam 6 ore. Ciudat e că, nu dispare treptat, ci rămâne la fel de intens 6 ore, după care pur și simplu nu-l mai simți.

Deci sunt total îndrăgostită de el, nu-mi vine să cred că a costat atât de puțin și, din păcate era ultimul în magazin, pentru că altfel mi-aș fi făcut stocuri.

Apele parfumate sunt 12 toate, dar numai două au arome fructate, adică acestea cumpărate de mine.

Cel de-al doilea, cu Fructe de Pădure și Mandarină, e la fel de apetisant, dar mai cuminte, cu aromele mai șterse. Mi se pare mie sau nu, dar parcă acesta ține mult mai puțin- cam 2 -3 ore.
Rămâne un parfum deosebit, pălește doar în comparație cu cel de mure.

Înțeleg că nu o să reușiți să puneți mâna pe ele prea ușor, însă dacă aveți planuri de călătorii prin Italia, treceți-le pe acestea doua pe listă.
Ambalajele nu arată cine știe ce, chiar credeam că e ceva no-name, însă sunt reutilizabile.
Cantitate 75 ml.



Mai există și Nani Gold, o variantă de ape de corp parfumate, la 200 ml, însă cu totul alte arome. Eu nu îmi amintesc să le fi văzut pe undeva, dar cică se pot găsi în farmacii.









Please follow me :



Vote my Looks:

5 Parfumuri Ieftine care Miros ”a Toamnă”

$
0
0
Ro Only
Legat de anotimpuri și parfumuri eu am câtva obsesii. Sunt anumite parfumuri pe care nu pot nici măcar să le suport în alt sezon decât în cel în care am decis eu că merg.

Pentru toamnă, am câteva parfumuri care, din punctul meu de vedere miros ”a toamnă”, sau cel puțin merg perfect pentru acest sezon.

Partea cea mai bună e că majoritatea sunt și foarte ieftine, așa că mi-a venit idea de a le include în această listă.


1. Passion Dance Avon

La modul absolut, acesta mi se pare parfumul ideal pentru toamnă. Miroase a frunze uscate, a ploaie și flori de sezon. Nu știu dacă și altcineva are aceeași obsesie ca mine, dar vouă nu vi se pare acest parfum că miroase exact cum mi-aș imagina că miroase Toamna?
Îl puteți găsi foarte ieftin, chiar și la 25 lei, dacă prindeți o ofertă.



2. Enigma Oriflame

Enigma de la Oriflame seamănă destul de mult cu Passion Dance, cu câteva note diferite. Acesta e puțin mai scump, îl veți găsi la aproximativ 30-40 lei.

Și acest parfum, în opinia mea miroase ”a toamnă”.

3. C-THRU

C-THRU Black Beauty, cunoscut și ca C-thru cel mov, are note de ambra, vanilie, orhidee. La primul puf pare un parfum vesel, chiar citric, dar după 10 minute îți dezvăluie note nostalgice, calde și plăcute. Mi se pare perfect pentru toamnă și costă în jur de 30-35 lei.


4. So Elixir Bios Sensuele

So Elixir e unul dintre cele mai populare parfumuri Yves Rocher. Mai multe am scris aici. Mi se pare un parfum misterios și deci perfect pentru acest sezon. Parfumurile Yves Rocher sunt în mod normal în jur de 100 lei, însă le puteți găsi la diverse oferte, cum ar fi cea pe care am prins-o eu, comandând acest parfum la 1 leu. 


5. Infinite Love Jerusalem

Variantă a parfumului The One D&G, are calitatea de a fi la fel bună, dar la un preț mult mai bun.
100 ml- 84 lei
50   ml- 59 lei
8     ml- 15 lei
Ca să fiu cinstită, acest parfum l-aș purta în orice anotimp, sunt total îndrăgostită de el, însă are câteva note misterioase și nostalgice, așa că e perfect pentru Toamnă. 



Voi ați mai include ceva în listă? Ce parfumuri pentru un buget mic recomandați?








Please follow me :



Vote my Looks:

Soluția pentru a scăpa de punctele negre (care chiar funcționează )

$
0
0
Ro Only
Din seria ”mari descoperiri făcute din greșeală”, azi vă prezint Serul Concentrat cu Acid Glicolic de la Bottega Verde.

Nici nu știu exact de ce l-am comandat, pentru că din descriere părea un produs anti-îmbătrânire, nu că ar strica, dar încă nu mă lupt cu ridurile, cel puțin nu la nivelul la care o cremă de noapte nu ar fi suficientă.

Bine, ideea e că mai bine previ, decât să tratezi, dar până la urmă, chiar nu știu de ce am ales să îl comand. Presupun că a fost un accident fericit.


Recomandări

Ingredientul activ, acidul glicolic este cunoscut pentru efectele sale antirid, dar și anti-acnee. Eu nu am probleme cu acneea, nici nu prea am avut, însă cu punctele negre, deși mă chinui cu scruburi și exfolianți de când mă știu, războiul pare mereu pierdut, pentru că, punctele negre reapar mereu. Și nu prea ai ce face.

Serul de la Bottega Verde trebuie aplicat seara, prin masaj, iar dacă apare un efect de roșeață, este unul normal, nu motiv de îngrijorare. Cel puțin așa menționează pe instrucțiuni, eu nu am observat acest efect.

Ce face:

-tratează peste noapte punctele negre


Ok, punctele negre nu sunt cea mai gravă chestie din lume, pentru că nu sunt observabile în mod normal, se acoperă ușor cu fond de ten, le mai diminuezi cu diverse tratamente, le cureți cu produse de exfoliere, dar problema e că apar mereu.

În prima zi, după ce am folosit serul Bottega Verde, nu am observat nimic. Am aplicat a doua seară și dimineața am observat că aveam un punct negru. Apoi am realizat că aveam DOAR un punct negru.

Am început să mă gândesc ce am folosit în ultima vreme, dar realizând că nu folosisem de vreo săptămână nici un produs de exfoliere, chiar nici măcar o mască și că, singurul produs nou din rutina mea era serul cu acid glicolic, l-am folosit în fiecare seară și în fiecare dimineață am studiat atent rezultatele.

Cu fiecare zi, porii sunt mai curați. Nu mai am deloc puncte negre. Nu am folosit nici un produs de exfoliere, cel puțin nu acum, cât timp testez serul.

-efect anti-rid

 Eu am riduri de expresie pe frunte și, într-adevăr, și acestea au devenit aproape invizibile. Însă instrucțiunile menționează să evităm zona ochilor, unde în general sunt cele mai mari probleme. Dar, eu am puncte negre în toată zona T, deci frunte, nas, bărbie și efectul anti-rid de pe frunte, a fost descoperit întâmplător.
Trebuie să menționez că ridurile mele de pe frunte, mai exact 2 linii- erau foarte profunde, pentru că am obiceiul prost de a sta mereu încruntată, de când mă știu.
Până acum am folosit serul timp de 10 zile (seri) consecutive și, da ridurile chiar au dispărut. Nu mă așteptam să dispară efectiv, pentru că... eu continui să stau încruntată, deci mă așteptam ce tratam seara, să fac la loc a doua zi. Dar asta nu s-a întâmplat, deci mă declar total împresionată de efectul anti-rid.

- depigmentează pistrui

Așa cum v-am spus, sunt la a zecea zi de tratament și am observat că, în zonele unde am aplicat serul  (doar în zona T), pistruii au dispărut aproape complet. Din nou, un efect total neașteptat, rezultatul e cu atât mai evident cu cât nu am aplicat pe toată fața, deci se vede clar diferența între zonele în care am aplicat, unde pistruii s-au decolorat intens și celelalte zone, unde încă sunt foarte evidenți, mai ales că toamna devin destul de proemineți.

Concluzii:


Pe scurt, acest ser mi-a șters punctele negre, mi-a diminuat porii, a șters ridurile de pe frunte și se pare că depigmentează și pistruii. Totul în 10 zile. Deși primele rezultate se văd după 3 zile. E ceva ce nu poate să facă acest ser?!
În caz că mai descopăr și alte efecte, o să revin cu un update la articol.

Din aceeași gamă, cu acid glicolic, Bottega Verde mai are și o cremă de zi, una de noapte, încă un ser care are și acid citric, dar și o mască de peel-off, pe care nu am observat-o inițial.

Probabil că, pentru rezultate de durată și mai rapide, ar fi recomandat să folosesc întreaga gamă.

Acest ser are 15 ml, costă 59 lei și îl găsiți aici: https://goo.gl/ZjL0AM














Please follow me :



Vote my Looks:

Listă de filme de văzut de Halloween (pe care nu le-ai văzut încă)

$
0
0
Unii dintre voi veți petrece noaptea de Halloween la o petrecere tematică și atunci vă recomand acest articol, care vă poate ajuta cu câteva idei de costume ușor de făcut.
Însă dacă nu ați plănuit nimic special, puteți petrece seara de Halloween cu un maraton de filme horror.

Filmele de acest gen sunt în topul preferințelor mele și cred că de-a lungul timpului le-am văzut pe toate, de la cele mai stupide, cu costume și efecte dubioase, până la cele cu adevărat scârboase (pe care le detest) cu mutilări îngrozitoare.
Filmele de genul horror se împart în diverse categorii, monster movies, slasher movies, disaster movies, psihologice, etc.

Din punctul meu de vedere, cele mai bine filme de groază sunt cele care te țin în suspans, nu pun accentul pe mutilări, iar în ultima vreme cel mai mult îmi plac cele din categoria ”found footage”, acestea fiind cele în care o mare parte din acțiune este filmată de unul din personaje.


În lista de azi nu voi include filme populare, pe care mai mult ca sigur le-ați văzut deja, ci voi încerca să propun o listă cu filme mai puțin cunoscute, însă suficient de bune încât să nu vă facă să urmăriți rețete vegane pe instagram în timpul filmului.

1. Flight 7500


Departe de a fi unul din cele geniale, filmul are câteva puncte foarte bune. Toată acțiunea se petrece la bordul unui avion, începutul poate nu o să vi se pară strălucit, însă e important să cunoașteți puțin personajele. L-am inclus în listă, pentru că sunt destul de puține filme bune de groază care au această temă, deși, să fim serioși, cine nu are emoții când vine vorba de a zbura cu avionul? Finalul este foarte interesant, așa că merită urmărit.

Nota mea este 7/10

2. The Remaining



Nu credeam că un film despre sfârșitul biblic al lumii poate fi impresionant. Nu vom avea parte de monștrii (ei sunt acolo, dar nu îi vedem), sau momente extrem de sângeroase, dar filmul te ține în suspans și te invită să meditezi puțin. Dacă majoritatea filmelor apocaliptice arată omenirea care își pierde moralitatea și în lipsa legilor, oamenii devin criminali și violatori, în această versiune, omul devine mai bun, înclinat să prețuiască ultimele momente.
Filmul e cu atât mai impresionant cu cât începe cu nunta a doi tineri care se iubesc.
Nota mea: 9/10

3. Friend Request



Un film horror destul de clasic, doar că într-o versiune modernă. Fata populară încearcă să se împrietenească (acceptând cererea de prietenie pe facebook) cu o colega extrem de ciudată, care nu are prieteni. Însă lucrurile scapă de sub control, când aceasta devine agresivă, iar apoi se sinucide cu scopul de a o pedepsi pe cea care i-a respins prietenia.
Ideea e destul de simplă și clasică, cum am spus, însă filmul te ține în suspans așa că merită inclus în listă.
Nota mea: 7/10

4. Ratter

Mai mult psihologic, decât horror în sensul clasic al cuvântului, filmul Ratter, dacă ar fi să fiu cinstită mi s-ar fi părut destul de plictisitor dacă în rolul principal nu ar fi fost Ashley Benson (blonda din Pretty Little Liars). Ideea filmului e destul de interesantă și de actualitate. Sunt atâtea povești despre oameni care sunt hărțuiți sau urmăriți pe internet. Povestea filmului devine cu atât mai înfricoșătoare cu cât realizăm că se poate întâmpla oricui.
Practic, pe Emma o cunoaștem din fragmentele din viața ei filmate de urmăritor de pe camera telefonului și a laptopului. El reușește apoi să afle adresa ei, când ea confirmă adresa pentru un colet primit de la facultate.

Nota mea: 9/10

5. Tell Me How I Die

Un experiment făcut pe subiecți umani are un efect neașteptat: încep să vadă viitorul- un fel de deja vous extrem de precis. Însă, experimentul mai fusese făcut iar unul dintre subiecții inițiali începe să-i ucidă pe aceștia din urmă, intuindu-le fiecare mișcare.
Filmul este interesant, pentru că pe toată durata lui, te întrebi cum poți scăpa de un criminal care știe exact ce o să faci, chiar dacă și tu știi ce o să facă.
Reprezentativ e momentul când unul dintre cei vizați are o viziune că va fi omorât dacă se duce în mașină, dar fi omorât și dacă încearcă să intre în clădire. Însă desigur, va muri de frig,în zăpadă dacă nu alege una din variante.

Nota mea : 7/10

6. The Mist


Probabil că l-ași văzut deja, dar chiar așa merită revăzut. L-aș încadra la categoria disaster movie, în această versiune, sfârșitul vine o dată cu o ceață care aduce cu sine creaturi dintr-o altă dimensiune. Partea urâtă a omenirii iese la iveală, o dată ce un grup de oameni ajung blocați într-un magazin, înconjurați de creaturi înfricoșătoare. Nebuna fanatică religioasă -paria a societății până atunci devine brusc liderul grupului, incitând oamenii să ucidă sau să pedepsească pe oricine îi contestă autoritatea.
Finalul este incredibil de trist, amintindu-ne că speranța nu trebuie abandonată niciodată.

Efectele și acțiunea în sine nu or să vă dea pe spate, însă merită urmărit pentru ideea din spatele filmului, dar și pentru accentele psihologice extrem de profunde.

Nota mea: 8/10

7. Viral

Bineînțeles că în listă trebuia să fie și un film de tipul celor cu zombi. Bine, nu sunt chiar zombi în sensul clasic, dar ideea e aceeși: un virus misterios transformă oamenii în criminali violenți.
Povestea însă urmează firul clasic, are momente bune de suspans, așa că merită un loc în listă.

Nota mea 7/10


8. The Lazarus Effect


E posibil să îl fi văzut deja, mai ales că e din 2015. Dacă nu, un motiv foarte serios să-l vedeți este Olivia Wilde, Thirteen din Doctor House.

Povestea pe scurt este un amestec de știință, religie și supranatural. Mai exact, un grup de cercetători descoperă o metodă de a readuce la viață, și inevitabil ajung să testeze această metodă pe colega lor, care moare într-un accident de laborator. Însă când se întoarce, ea povestește că a fost în iad, pedepsită pentru o greșeală din copilărie. În plus, serul care a adus-o la viață îi aduce și un bonus de super- puteri, pe care nu, nu și le va folosi pentru a salva omenirea.

Nota mea: 8/10

9.


Please follow me :



Vote my Looks:

Clinians pentru Ten Normal/ Mixt

$
0
0
Ro Only
Cred că trebuie să fi trecut de sute de ori pe lângă produsele Clinians fără să le acord atenție.
Nici nu știu cum de am ajuns în posesia lor prima dată.

Clinians sunt cosmetice italienști, la prețuri modice, iar eu de gelul de curățare nu m-am mai lăsat de un an.
Crema și gelul de curățare fac parte din gama Hydra Basic, care are la bază un complex de minerale și ceai alb.
Are un efect revigorant, defapt numai parfumul lor e suficient să vă dea o stare de bine.
Nu știu cum să descriu parfumul gamei (foarte intens la gelul de curățare), nu identific nici o aromă anume, însă mă face să mă gândesc la Cool Water de la Davidoff.
Nu știu, e un parfum zen. Mai bine de atât nu îl pot descrie.
Cele doua produse sunt recomandate tenului normal/ mixt, însă eu aș menționa că se potrivește tenului tânăr sau cu probleme specifice, cum ar fi tenul cu tendința de îngrășare, sau acneic.


Crema Hydra Basic

Are 50 ml și o textură extrem de lejeră. Se simte așa ușoară pe ten, încât pare gel, ca textură. Se absoarbe imediat și chiar matifiază puțin.
Are același parfum zen, marin, însă extrem de subtil. Mie îmi place să o folosesc ca și cremă de noapte, pentru că îmi simt tenul relaxat și revigorat.

Gelul de curățare

Eu obișnuiesc să mă demachiez cu loțiuni demachiante doar pe buze și ochi, în timp ce pentru restul feței prefer gelurile de curățare.
Însă de obicei, e un aspect care nu îmi place la mare majoritate a gelurilor de curățare: spumează mult, indiferent cât de puțin aplic, astfel că, trebuie să mă clătesc o jumătate de oră și tot mai simt produsul pe față.
Altele, în schimb, spumează prea puțin și după utilizarea lor, încă simt pielea grasă.  De obicei, le combin, în așa fel încât să iasă un produs de care să fie mulțumită.
Gelul Clinians însă, pare a avea combinația perfectă- suficient de spumant, dar fără să fie excesiv. Plus, îmi lasă tenul destul de uscat. Doar cât trebuie. Eu având tenul mixt- uneori spre gras, un astfel de produs, care să usuce puțin e ideal.
E posibil ca pentru tenul uscat să nu fie cel mai bun din lume.
În ceea ce privește tenul sensibil, în mod normal aș atrage atenția asupra parfumul intens, care ar putea să fie deranjant. Dar în acest caz, nu cred că e posibil omenește să te deranjeze acest parfum divin.

Eu nu am folosit prea multe produse Clinians, dar am văzut că au și niște anticelulitice care sunt foarte lăudate. Pentru că m-am înțeles atât de bine cu acestea, e foarte probabil să mai încerc și altceva.

Produsele Clinians le găsiți în general în farmacii, de exemplu, în Sensiblu.







Please follow me :



Vote my Looks:

Review: Deodorant Roll- On Linea Fiori Bottega Verde

$
0
0
Ro Only
 Deși e singurul produs pe care l-am încercat vreodată din Linea Fiori de la Bottega Verde, o categorie care se axează pe extracte din flori, mi-a plăcut instant.

Caracteristici:

Ambalajul delicat, elegant și simplu, cu 50 ml, este ușor de utilizat.
Are un parfum subtil, știti genul acela de parfum care te duce cu gândul la curat?
Conține lapte de bumbac.
Nu are alcool sau săruri de aluminiu.

E un produs delicat cu pielea și, pentru că nu are alcool, poate fi folosit și dupa epilat.
Deși în general prefer deodorantele spray sau solide,pentru că mi se pare că se usucă mai repede și deci nu risc să ajungă produsul pe haine, dacă mă grăbesc, acesta, deși varianta cu roll-on, se absoarbe destul de rapid, cam in 10-20 secunde, deci total rezonabil.

Evident, cel mai inportant aspect e faptul că e foarte blând cu pielea și deci probabil că poate fi folosit fără probleme și de persoanele cu pielea mai sensibilă, sau care se epilează foarte des în zonele axiale.

Acum e la reducere, costă 22 lei, și cred că va fi îndrăgit instant de oricine are pielea mai sensibila în zonele axiale, dar mai există și o variantă cu ceai verde- care îmi imaginez că e super revigorant, dar și o variantă cu flori de lotus. Îl găsiți aici: https://goo.gl/y4BXAs

Nu uitați că la comenzile care depășesc 99 lei primiți diverse produse cadou, dar și transport gratuit.

Bottega Verde va face și vouă, dragi cititori, un cadou: aveți 10% reducere la orice comanda dacă folosiți codul KAI înainte sa finalizați comanda. Grăbiți-vă, pentru ca doar primii 20 dintre voi vor putea beneficia de el!

Alte produse testate de la Bottega Verde le găsiți mai jos:


        







Please follow me :



Vote my Looks:

80% Reducere de Black Friday pe BottegaVerde.ro

$
0
0
Ro Only
black firday
Nu știu câți dintre voi așteptați Black Friday cu entuziasm. Eu, de exemplu, niciodată nu m-am gândit prea mult și nici nu am așteptat momentul, dar de fiecare data am cumpărat câte ceva.  Întotdeauna se întâmplă să găsești câte ceva care ”iți trebuie”, sau nu îți trebuie, dar oferta e prea bună să refuzi.
Ce e drept, sunt magazine care au reduceri masive, așa că merită să le avem în vizor, just in case.


Pe BottegaVerde.ro de exemplu, vor fi două weekenduri de reduceri de Black Friday: atât pe 18-20 noiembrie, cât si pe 25-27 noiembrie
Reducerile vor fi anunțate de vineri, pentru ambele weekenduri și sunt până la 80%.

Ultimul weekend de Black Friday parcă anunță perioada de sărbatori, așa că e o idee bună se ne uitam după posibile cadouri de Moș Nicolae și Moș Crăciun, mai ales că au seturi cosmetice foarte interesante. 
Sau dacă sunteți ca mine, puteți profita de reduceri pentru a vă face stocul de produse. Adică, mie, foarte rar mi se întâmplă să rămân fără ceva, pentru simplu motiv că mereu am grijă să am în plus, sau măcar în dublu exemplar, orice produs pe care îl consider indispensabil. Nu aștept ca oamenii normali, să mi se termini ceva pentru a-l cumpăra din nou. Sufăr de paranoia, dacă nu mai găsesc, dacă nu am timp, dacă se scumpește exact când rămân eu fără, dacă... dacă...
Așa că aștept reducerile și cumpăr mereu când prețurile sunt bune.


Și dacă vreți să faceți și o faptă bună, vă amintesc de Campania „Frumusețea este în tine”. Puteți dona 5 sau 25 lei pentru împădurirea terenurilor din sudul României și puteți alege una din cele 4 ilustratii realizate de Liliana Arnaut. Detalii despre această campanie aici: http://www.bottegaverde.ro/comunitate-bv/frumusetea-este-in-tine  

Revenind la oferta de Black Friday, dacă tot or să fie reduceri de până 80%, vă recomand să vă faceți o listă, din timp, cu produsele preferate și vineri dimineața, adaugați în coș ce vă convine din lista de wishlist.
Eu de pe Bottega Verde aș vrea produse de make up, pentru că nu am încercat absolut nimic, dar am citit niște review-uri excelente despre glossurile care cică ar avea cea mai bună textură și cea mai mare rezistență.  

Plus eu colecționez balsamuri de buze, am o mare problemă și nu mă pot abține și mi-ar plăcea, desigur, să îmi mai cresc colecția. 
Au și o gamă foarte diversă de creme de mâini și ele trebuie să fie clar pe lista de cumpărături și desigur, a încercat cineva parfumurile?  Am văzut că există un parfum de cocos și unul de citrice și rodie și eu aș zice că sună foarte apetisant. 
Voi ce ați alege?


balsam






crema




parfum


Please follow me :



Vote my Looks:

Review: Wild Argan Oil - The Body Shop

$
0
0
Ro Only
The Body Shop mă face mereu să mă gândesc că produselor lor sunt un răsfăț perfect pentru sezonul rece.
Aroma gamei Wild Argan Oil mie îmi aduce a plăcinte proaspăt scoase din cuptor și nu ai cum să nu le îndrăgești instant.
Eu am pachetul care conține: gel de duș, scrub, săpunul natural și untul de corp.
Pachetul a venit într-o cutie elegantă pe care o vedeți în pozele de mai jos.


Untul de corp este detașat preferatul meu dintre toate. Are o consistență rigidă, arată a balsam multi funcțional, miroase divin și se absoarbe perfect în piele. Cutia are 50 ml.
Scrubul are același miros, dar ceva mai intens față de untul de corp și este combinația perfectă între scrub puternic, dar soft în același timp. Exfoliază profund, fără să deranjeze sau irite pielea. Cutia are 50 ml.
Săpunul miroase la fel ca untul de corp și, desigur, are acest aspect incredibil de drăguț.
Gelul de duș este cel mai intens ca parfum dintre toate. Iar aroma rămâne îndelung pe piele. Gelul de duș are 250 ml.

Iar aici am găsit gama Cherry Blossom la preț redus: https://goo.gl/1e2VVh







Please follow me :



Vote my Looks:

NOTD: Roial Blue & Silver

$
0
0

Nu am mai făcut nici un model de manichiură de foarte multă vreme, pentru că ungiile mele erau la ”recuperare”. Am descoperit un tratament, care se pare că funcționează miraculos la toată lumea- la mine a fost bunișor, însă mi-a plăcut și pentru că are un aspect de unghii cu gel.
Despre acest tratament o să revin cu un articol, pentru că azi vreau să vă arat câteva produse care mi-au plăcut foarte mult de pe un magazin pe care îl știți deja.
Pentru început, ojele pentru model de pe Bornprettystore.com mi s-au părut altfel, diferite parcă de orice am încercat până acum. În primul rând pentru că sunt super- pigmentate, dar au și o textură groasă, care adera mult mai bine când faci modele cu plăcuțe.

Dar atât de bine, încât mi-a fost super-ușor să fac modelele cu plăcuțe, deși în general mi se pare mai greu și deci, le fac mai rar.
Deci clar merită încercate! Plus că au prețuri în jur de 2 dolari. Le găsiți aici, toate culorile posibile: https://goo.gl/2szVG9



În plus am descoperit și un produs, n-am nici cea mai vagă idee cum ar suna în limba română, dar e super util! Se numește Liquid Tape & Peel Off Base Coat 
Practic, e in sticluță de ojă, arată ca o ojă, numai că se dă pe degete, în jurul unghiilor, se lasă câteva secunde, apoi faceți ce aveați în plan, fie că o manichiură obișnuită, fie că e vorba de modele cu plăcuțe. Când sunteți gata, dezlipiți banda (pentru că lichidul dat pe piele, a devenit un fel de bandă elastică- seamănă cu măștile peel-off ca textură). Asta îmi dă o idee, probabil că și măștile peel-off pot fi folosite la fel.

Nu durează mult să se usuce, să fie vreo câteva secunde, și vă dați seama că e gata, pentru că își schimbă culoarea, cum vedeți în pozele de mai jos:



În orice caz, pentru mine a fost super- descoperire, mi-e mult mai ușor acum, mai ales că mie îmi e imposibil să îmi fac unghiile, fără să nimeresc și restul degetelor.
Tot $1.99 costă și desigur, e free shipping mereu!
Și dacă dați vreo comandă, folosiți și codul DUG10 ca să primiți o reducere de 10%.

Și la final, poze cu modelul de azi, pe care am reușit să-l fac în câteva minute.









Please follow me :



Vote my Looks:
Viewing all 400 articles
Browse latest View live